fredag 23 oktober 2009

Mönster till Kickis rundsjal


Så här går historien: Min faster Kicki hade sett en dam demonstrera en stor rundsjal i presentbutiken på Louisiana, och blev helt i eld och lågor. Ni förstår, hon har en Burberry-kappa i klassiskt beige, och till den har hon hittills använt den vinröda alpacka-sjalen här till höger. (Ravelry-länk här, mönster här.) Den är mjuk och ljuvlig på alla sätt, men liiite för kort för att slänga runt sig på ett dramatiskt sätt. Dessutom känner hon att den gör kappan alldeles för gul, och hon tycker inte att hon bär upp blekgult så väl.
Så inför vintern har hon klurat på hur hon ska lösa halsduksproblemet. Och besöktet i Louisianas presentbutik blev oväntat nog lösningen.

Hon botaniserade i våra gömmor och plockade fram två härvor Mahatma, vår tjocka ekologiska merino, och beställde en rundsjal som skulle vara:
 • Minst 160 cm i diameter
 • Ungefär 40 cm hög
 • Stickad på diagonalen för fint fall
Så här har ni den. Kickis rundsjal. Minst 160 cm i diameter (förmodligen betydligt mer, faktiskt), ungefär 40 cm hög och stickad på diagonalen för fint fall.
Mönstret är busenkelt, och kan laddas hem här, eller i spalten till höger. Garnet köper ni här.

Må gott!
/k

3 kommentarer:

 1. Den ser verkligen jättehärlig ut, har redan sparat mönstret. Vackra färger!

  SvaraRadera
 2. Vad varm och härlig den ser ut att vara!
  När presenterar du de framtida återförsäljarna till dina härliga garner?

  SvaraRadera
 3. Jag har inte haft tid att ta kontakt med några av de svenska nätbutikerna än, så det dröjer nog ett tag innan några avtal är på plats och några leveranser gjorts. Men fram tills dess så kommer vi ju att fortsätta sälja i vår egen nätbutik, så garner finns det alltid att köpa :)
  (Och har jag riktig tur kommer vi inte att tvingas sluta sälja i vår egen butik alls, peppar peppar.)

  SvaraRadera