fredag 11 september 2009

En JÄTTESTOR Wrenna

Projekt 2 ur French Girl Knits är klar: En Wrenna i mullvadsfärgad Eskimo från Garnstudio. (Wrenna är förresten döpt efter huvudpersonen i Jitterbug Perfume av Tom Robbins, en av min av mina absoluta favoritförfattare. Fast kanske inte min favorit-titel. Läs Half Asleep in Frog Pajamas istället.)

Jag har inte en aning om vad som fick mig att sticka den största storleken. Kanske kände jag mig nedslagen och uppgiven att vara 1.70 lång och väga 60 kilo och ändå tvingas köpa trosor av storlek XL på Kappahl för att inte få skavsår och underlivssvamp. Kanske kände jag att det inte är lönt att ens kolla upp de mindre storlekarna - är man äldre än 22 så är det XL som gäller.
Fast så fungerar det inte i Kristeen Griffin-Grimes universum. (Och det är väl bra. För alla utom Ella, som nu har en potentiellt gigantisk kofta att se fram emot). I Kristeen Griffin-Grimes universum betyder skitliten skitliten och jättestor jättestor. Så här ska Wrenna se ut:Så här ser min Wrenna ut:
Den är i och för sig inte så dum. Jag tyckte redan från början att midjekort kändes lite fånigt för en så tjock kofta. Fast det hade varit roligare om den var lång för att jag bestämt mig för det, inte för att jag inte tänkte. (Jag har ärligt talat inga minnen av att jag bestämt mig för vilken storlek det skulle vara. Det är som om jag aldrig fattade något beslut alls, liksom. Det bara hände.)

Läderbanden är lite hårda. De ska bytas ut mot mjukare mockaband. Och jag tror jag ska blocka den lite, fast jag känner mig osäker på hur man blockar såhär tjock ylle. Inte genomblötar man väl den? Eller? Tips och råd mottages tacksamt.

Jag ska sticka Ella en liten halsvärmare av resterna från Wrenna, och sedan ska jag återgå till Amillën. Knitterain har annonserat att diagram 3 är på väg, så nu kan man få upp farten igen. Åsså ska jag se säsongsavslutningen av True Blood.

Trevlig helg!

4 kommentarer:

 1. Jag tyckte att den var snyggare i det långa utförandet. Eskimo, alltså?!

  SvaraRadera
 2. Tack! :) Ja, Eskimo, och sju härvor räckte till den största storleken. Ett par härvor till så hade man ju kunnat göra den långärmad också. Man kanske skulle....

  SvaraRadera
 3. Hej
  Vilken skön blog du har. Såg att jag ligger på blogglistan - jättekul.

  Tips för blockning - räcker att lägga ut den och lägga en blöt handduk över. Tycker du att det inte räcker kan man stryka LÄTT uppepåhandduken så lite ånga går in i ullen.

  True blood har jag redan tjuvkikat på hela säsong 1... Lite konstig ibland, men bra. Ser fram mot säsong 2, undra när den kommer att finnas i Sverige. Har ju redan gått i USA.

  SvaraRadera
 4. Tack för tipset! Jag ska genast ge mig på Wrenna igen.
  True blood ÄR konstig. Det tog mig säkert 4-5, ja om inte 6 avsnitt innan jag sögs in, men nu har jag lite abstinens efter Louisiana-country-splatterporr (vilket jag väl aldrig i mitt liv trodde att jag skulle få). Jag har tjuvkikat på säsong två på internet. Den är bättre, fast annorlunda.

  SvaraRadera