lördag 5 september 2009

Lillstudions vedermödor

Idag är vädret slutligen så dåligt att det inte gick att ta garnfoton i dagsljus - all färg bara rann ut i det grå ljuset. Så vi fick göra slag i saken och åka för att införskaffa nya, starkare halogen-lampor till den lilla fotostudion jag skrivit om tidigare.

Halogenlamporna jag hade var 150 watt, och alla bilder vi tog blev tok-gula. Vi bestämde oss för att det måste vara för att lamporna var för svaga, så i morse införskaffade vi två 500-watts halogenlampor så att butiken kunde uppdateras som den skulle.

Så här bra gick det:

Märker ni hur det nästan inte är gult alls?

Om jag ställer in kameran för att ta bild i en självlysande miljö, vilket vanligtvis gör fotografierna surrealistiskt klarblå, blir det bättre, fast det känns lite som fusk.

Kanske är enda möjligheten att investera i en bättre kamera?
Kanske är ni mer intresserade av själva garnerna än av min studio? Det är i ärlighetens namn jag också :)


Må gott!
/Kia

2 kommentarer:

  1. Tror att en ny kamera gör susen! Köpte en ny i våras och hej å hå så mycket bättre bilderna blev på fibrer, färger och tyger. Roligare också och det tar numera MYCKET mindre tid att fota!

    SvaraRadera
  2. Åh, mindre tid låter som ljuvlig musik i mina öron. Det är verkligen makalöst vad mycket onödig tid man lägger på de herrans bilderna.
    Vad köpte du för kamera? Hittade du något prisvärt?

    SvaraRadera